Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Τα «λένε» για το deal!

Κάθε προσπάθεια καταβάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να κάνει πραγματικότητα την υπόσχεσή που έδωσε χθες το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πρόσληψη ενός πολύ καλού προπονητή και μάλιστα γρήγορα....

Λιγότερο από 24 ώρες μετά από αυτά τα λόγια του μεγαλομετόχου των «ερυθρολεύκων», άνθρωποι της ΠΑΕ ταξίδεψαν για την Βαρκελώνη. Εκεί –μέσα στις επόμενες ώρες- αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για να τον πείσουν να αναλάβει και πάλι τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Παρών στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι ο εκπρόσωπος του Ισπανού τεχνικού, Ινιάκι Ιμπάνιεθ.

Η διάθεση των «ερυθρολεύκων» είναι να προτείνουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε κλειστό διετές συμβόλαιο με «καθαρές» απολαβές που θα αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, πληροφορίες από την Ισπανία φέρνουν τον Βαλβέρδε να επιθυμεί συμβόλαιο αντίστοιχο με αυτό που είχε και στην πρώτη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, δηλαδή, για 1+1 χρόνο.

Σημαντικό ρόλο στο να γίνει το ‘’deal’’ θα παίξει κατά πόσο θα συμφωνήσει η πλευρά του Ολυμπιακού με τις επιθυμίες του Βαλβέρδε στις μεταγραφές που θα πρέπει να γίνουν.

Οι άλλοι υποψήφιοι…

Τρία είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Εκτός του Βαλβέρδε, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν τις περιπτώσεις του Χουάντε Ράμος, του Μανουέλ Πελεγκρίνι και του Γκρεγκόριο Μανθάνο. Και οι τρεις είναι σπουδαίοι προπονητές, όμως το κασέ των δύο πρώτων κρίνεται απαγορευτικό αυτή τη στιγμή.

Το κασέ του Ράμος αλλά και του Πελεγκρίνι ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την περίπτωση του Μανθάνο, φαντάζει ως η πιο εφικτή λύση σε σχέση αυτή των άλλων δύο τεχνικών. Το κασέ του ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως.