Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Aς μαγειρέωουμεμε τα τροκτικα..

Σαλάτα με ζυμαρικά, γαρίδες και αχιβαδάκια - Διαβάστε την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ  

 * 250 γρ. ζυμαρικά μικρού σχήματος (σουσαμάκι, πεπονάκι)
* 500 γρ. γαρίδες
* 500 γρ. φρέσκα αχιβαδάκια
* 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* 3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
* χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
* ελαιόλαδο
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τις γαρίδες (αφαιρέστε το κεφάλι και το κέλυφος) και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρετέ τις για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατίστε και κατεβάστε τις από τη φωτιά. Ξεπλύνετε τα αχιβαδάκια, πετάξτε όσα είναι ανοιχτά και βάλτε τα υπόλοιπα σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρασί, σκεπάστε το τηγάνι και βάλτε το σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα αχιβαδάκια. Στραγγίστε τα και πετάξτε όσα είναι κλειστά. Βράστε τα ζυμαρικά και στραγγίστε τα. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό. Βάλτε σε ένα μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, τις γαρίδες με το λάδι τους, τα αχιβαδάκια, το μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε.