Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αποκλεισμός -σοκ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έμεινε έξω από την Ευρώπη και το Europa League! H Μακάμπι νίκησε στον χθεσινό αγώνα ρεβάνς στο Τελ Αβίβ και με το 1-0 εξασφάλισε την πρόκριση!
Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα από το Ισραήλ πέτυχε ο Κολαούτι με κεφαλιά στο 42' . Προηγήθηκε σέντρα από τα αριστερά του Ζιβ και αδράνεια...
των κεντρικών μπακ του Ολυμπιακού.

Τώρα, όλα είναι ανοιχτά στο Λιμάνι. Αναμένονται εξελίξεις. Ο Λίνεν δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Πηγές κοντά στη διοίκηση του Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως ο Γερμανός προπονητής θα φύγει σύντομα και πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Εντός της ημέρας μάλιστα θα έχουμε και ΔΣ στην ΠΑΕ.
Η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν άθλια και μόνο σε ελάχιστα διαστήματα του παιχνιδιού οι παίκτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Χωρίς ρυθμό, χωρίς φάσεις, χωρίς σουτ, πώς θα μπει το γκολ;

Πρόκειται για αποτέλεσμα σοκ. Ο Ολυμπιακός μετά την καταστροφική πορεία στο περασμένο πρωτάθλημα, μένει έξω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποιοί θα πληρώσουν για το πρωτοφανές στραπάτσο;

Να τονιστεί ότι οι «κόκκινοι» τέλειωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες γιατί ο Ντιόγκο αποβλήθηκε στο 90'. Κι αυτό, γιατί χτύπησε τον τερματοφύλακα της Μακάμπι, Στράουμπερ, όταν επιχείρησε να τον ...πείσει να μην κάνει καθυστερήσεις.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού ήταν στο 51' με την απόκρουση του Στράουυμπερ σε σουτ του Ντιόγκο. Στο 32' ο Ζαϊρί πέτυχε γκολ, αλλά ακυρώθηκε γιατί ο ρέφερι «γύρισε πίσω» το παιχνίδι επειδή είχε σφυρίξει στην αρχή της φάσης για φάουλ του Μαροκινού. Κι όμως, ελάχιστοι στο γήπεδο άκουσαν το σφύριγμα...

Διαιτητής: Μπάντι (Ιταλία).

Κίτρινες: Α. Παπαδόπουλος, Μεντούνγιανιν, Ζαϊρί, Μοντέστο, Γκάφνι, Γιένι.

Κόκκινη: Ντιόγκο.

Μακάμπι: Στράουμπερ, Γκάφνι, Στρλουλ, Νιβάλντο, Σαμπάν, Σιντιμπέ, Γιένι, Ιτζάχι(79' Αβιντόρ), Ζιβ(85' Μαλούλ), Μεντούνγιανιν, Κολαούτι(69' Μπουζάγκλο).

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μοντέστο (46' Τοροσίδης), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα (70' Μήτρογλου), Οσκαρ, Ζαϊρί (58' Ιμπαγάσα), Ντιόγκο, Ρόμενταλ.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Αρης ναι μεν έφερε 2-2 στο «Κλ. Βικελίδης» με τη Γιαγκελόνια, αλλά είχε νικήσει στην Πολωνία και έτσι πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League. Και τα δύο γκολ για την ομάδα του Κούπερ σημείωσε ο Τσέζαρεκ.

Το 19' έγινε από τον Κροάτη κυνηγό με κεφαλιά στο 19' για να ισοφαρίσει η Γιαγκελόνια στο 26' με τον Μπούρκχαρντ. Ο ίδιος παίκτης στο 66' έκανε το 1-2 και στο 73' ήρθε το 2-2 με πέναλτυ που χτύπησε ο Τσέζαρεκ. Το πέναλτυ με το οποίο ήρθε η ισοφάριση καταλογίστηκε σε ανατροπή του Τσέζαρεκ. Ωστόσο, οι Πολωνοί αρνήθηκαν την παράβαση, διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα αποβλήθηκε ο προπονητής της Γιαγκελόνια Πρόμπιερτς.

Διαιτητής: Ντεακόνου(Ρουμανία).
Κίτρινες: Τόχα, Ναφτί, Σίντκι, Σηφάκης.

Αρης: Σηφάκης, Νέτο(84' Κουλουχέρης), Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Ναφτί(66' Πρίττας), Τόσα, Χαβίτο, Κάλβο (69' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Τσέζαρεκ.

Γιαγκελόνια: Σαντομιέρσκι, Κιούπιζ, Σίντκι(46' Καστελάν), Κιγιάσνκας, Νοραμπουένα, Μακουσεζέφσκι(51' Φραντόφσκι), Σκέρλα, Χέρμες, Γκρζιμπ, Μπούρκχαρντ(83' Λάτο), Γκροζίνσκι).